Knapper af kraftig mørk chokolade med frugtige noter og uden bitterhed. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.
Område: Cusco
Bønne: Chuncho (Trinitario)
“Kakaoens Mekka”
Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.
Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 50 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.
Nettovægt: 200g
Kakaomasse*, rørsukker*, kakaosmør*
* = økologisk
Mindst 70% kakao i chokoladen
Kan indeholde spor af mandler, hasselnødder, mælk og soja
Næringsindhold pr 100g:
Energi | 2401 KJ / 579 Kcal |
Fedt | 42g |
– heraf mættede fedtsyrer | 26g |
Kulhydrat | 36g |
– heraf sukkerarter | 30g |
Protein | 7g |
Salt | 0g |
Kostfibre | 12g |