Knapper af blid, cremet og fyldig hvid chokolade med tydelige noter af vanilje. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.
Område: Cusco
Bønne: Chuncho (Trinitario)
“Kakaoens Mekka”
Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.
Temperering:
Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 45 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 29°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.
Nettovægt: 200g
Rørsukker*, kakaosmør*, sødmælkspulver*
* = økologisk
Mindst 38% kakaosmør i chokoladen
Kan indeholde spor af mandler, hasselnødder og soja
Næringsindhold pr 100g:
Energi | 2550 KJ / 613 Kcal |
Fedt | 44g |
– heraf mættede fedtsyrer | 27g |
Kulhydrat | 50g |
– heraf sukkerarter | 49g |
Protein | 5,1g |
Salt | 0,21g |
Kostfibre | 0g |