Persondatapolitik

På denne side kan du læse, hvordan Den Sunde Butik indsamler og behandler de personoplysninger, som du giver os, når du bruger vores hjemmeside. Behandling og opbevaring af personlige oplysninger er reguleret i EU’s persondataforordning, der trådte i kraft i 2018.

Hvilke personoplysninger indsamler vi og hvorfor?
Når du besøger densundebutik.dk, indsamler vores system automatisk oplysninger om dig og din brug af vores hjemmeside. Systemet registrerer blandt andet oplysninger om, hvilken browser du bruger, hvilke ord, produkter og kategorier du søger på, din IP-adresse, netværkslokation og informationer om din computer, mobil eller tablet, som gør det muligt for os at forbedre din brugeroplevelse og at optimere funktionerne på densundebutik.dk.

Når du opretter en brugerkonto, køber et produkt, kommunikerer med os via vores hjemmeside eller giver samtykke til at modtage eksempelvis nyhedsbreve, registrerer vi også de oplysninger, du selv afgiver. Det er typisk dit navn, adresse, mailadresse, telefonnummer, betalingsmåde, leveringsmåde samt hvilke produkter du har købt og eventuelt returneret til os. Disse oplysninger bliver registreret, for at vi kan levere de produkter, som du har bestilt, sende en ordrebekræftelse mm. og desuden administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere over en vare. Oplysninger om dine køb via vores hjemmeside indsamles desuden, så vi kan overholde lovkrav til bogføring og regnskab.

Oplysninger om betalingskort mm. håndteres af vores betalingsindløsere.

Hvem kan modtage personoplysninger?
Densundebutik.dk overdrager oplysninger om dit navn, din adresse, mailadresse, telefonnummer, ordrenummer samt eventuelle leveringsønsker til den transportør, som varetager fragten og leveringen af de varer, du har købt hos os. Køber du produkter, som ikke findes på vores lager, kan dine oplysninger undtagelsesvis gives videre til producenten eller grossisten, som herefter sørger for at sende den pågældende vare til dig.

Da vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift, forbedringer på hjemmesiden, evt. indsamling af accept til udsendelse af nyhedsbreve, kan oplysninger om dit navn og din mailadresse blive betroet til disse.

Den Sunde Butik.dk gør brug af eksterne samarbejdspartnere som Google Analytics og Mailchimp, der har hovedkontor i USA, og som derfor kan videresende data til datacentre i USA.
 
Hvad er dine rettigheder?

  • Ret til indsigt: Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke data vi behandler om dig og dette i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format. 
  • Ret til berigtigelse: Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Hvis du opdager, at der er fejl i de oplysninger, vi har registreret om dig, skal du kontakte os, så vi kan rette fejlen.
  • Ret til sletning: Du har i visse tilfælde ret til at få alle eller dele af dine personoplysninger slettet af os. Det gælder eksempelvis, hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har noget juridisk grundlag for at fortsætte behandlingen af dine data. 
  • Ret til begrænsning af behandling: Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, hvis du eksempelvis mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.
  • Ret til indsigelse: Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personlige oplysninger eksempelvis i forbindelse med markedsføring. 
  • Ret til at tilbagekalde samtykke: Du har ret til at tilbagekalde dit samtykke til direkte markedsføring, eksempelvis nyhedsbreve. 
Du kan læse mere om dine rettigheder på Datatilsynets hjemmeside.

Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet over vores virksomheds behandling af dine personlige oplysninger.

Hvornår sletter vi personoplysninger?
Dine oplysninger vil blive slettet senest 5 år efter udløbet af det kalenderår, du sidst har foretaget et køb. Oplysningerne vil blive slettet eller udelukkende være tilgængelige i anonymiseret form, så de ikke kan spores tilbage til dig.

Hvad har vi gjort for at øge sikkerheden om data?
Vi har foretaget en række tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at dine personlige oplysninger uden hensigt eller på ulovlig vis bliver destrueret, bortkommer, bliver ændret, misbrugt eller kommer uvedkommende  til kendskab. Det er udelukkende medarbejdere, som har et berettiget behov for at tilgå dine oplysninger for at udføre deres arbejde, der får adgang til dine persondata.

Kontaktoplysninger
Den Sunde Butik ved Jørgensen Engineering Holding Aps er dataansvarlig for de personoplysninger, som du har givet os, og som automatisk indsamles via vores hjemmeside.

Har du spørgsmål vedrørende dette, er du velkommen til at kontakte os. 
Den Sunde Butik 
Ræveholmsvej 55B
2690 Karlslunde
Mail: info@densundebutik.dk
Telefon: +45 40 62 92 46
 
Denne persondatapolitik er opdateret den 28. december 2020.