Vores økologiske tamari kaldes også i daglig tale for sojasovs.
Tamari og Shoyu bliver ofte skåret over én kam, men smagsmæssigt er der er dog langt fra den ene til den anden. De kan begge bruges til marinering af kød og specielt asiatiske retter.
Tamari kommer fra det japanske ord ‘tamaru’, der betyder akkumulleret eller ‘olien’.
Tamari var oprindeligt et flydende biprodukt af miso-produktion, som involverer fermenterede sojabønner.
Tamari er god til at give retten mere umami og dybde, men den er drøj i brug, og man bør derfor være påpasselig med mængderne. Biogans økologiske tamari er certificeret glutenfri.
Ingredienser: Vand, sojabønner*, havsalt og koji
*= Økologisk
Allergener: Soja
Nettoindhold: 250 ml
Oprindelse: Japan
Bør opbevares: Tørt og køligt
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 357 kJ/85 kcal
Fedt: 0 g heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 7,2 g heraf sukkerarter: 0 g
Kostfibre: 0,7 g Protein: 14 g Salt: 13 g