I mungbønner er der lectiner og derfor skal de normalt lægges i blød og vandet derfra kasseres. Spirerne har dog ikke samme behov, da der under spiringen aktiveres enzymer for at nedbryde stivelse, forrådsproteiner og proteinholdige antiernæringsmæssige faktorer.
Nedbrydelsen af forrådsproteiner er nødvendig for at danne peptider og aminosyrer for at stimulere frøet og plantens vækst. Proteinholdige antiernæringsmæssige faktorer som f.eks. lection er tilstede i frøene for at beskytte dem mod rovdyr.
Gennem spiringen nedbrydes de dog af enzymerne, hvorfor der ikke længere er behov for samme håndtering som almindelige mungbønner. Med andre ord skal mungbønner til spiring altså derfor ikke lægges i blød af den grund.
De skal dog stadig lægges i blød.Fremgangsmåde:
1. Læg frøene i blød i 10-12 timer. Husk at skifte vand undervejs.
2. Kom frøene i en spirebeholder og fordel dem jævnt.
3. Skyl med frisk køligt vand to til tre gange dagligt under hele væksten.
4. På grund af lectiner i bønner skal bønnerne vokse i minimum fire dage eller til de har sat en lille spire på 1 cm. Afhængig af sorten tager det op til otte dage, til det første blad folder sig ud.
Indhold: Økologiske mungbønner
Latinsk navn: Phaseolus Mungo
Kan indeholde spor af: Gluten, soja og sennep
Nettovægt: 90 g