Kokosmel er lækker til kager, konfekt, i mysli og i orientalske retter. Kokosmel kan indeholde spor af nødder, peanuts, sesam og gluten.
Kokosmel bruges især i bagning, i eksotiske madretter og til desserter. Det kan anvendes som sødemiddel, bindemiddel og fortykningsmiddel i madlavning. Det høje fiberindhold bevirker, at der ved erstatning bør tilføjes mere væske og evt. 1 ekstra æg pr. 30 g ekstra kokosmel end oprindelig opskrift.
Prøv at hælde kogende vand over kokosmel – det giver en mere svampet konsistens.
Ingredienser: Økologisk kokosmel
Nettovægt: 500 g
Oprindelse: Indonesien
Firma: Biogan
Opbevaring: Tørt og køligt
Fedt 66,0 g
heraf mættede fedtsyrer 57 g
Kulhydrat 10 g
heraf sukkerarter 6,4 g
Fibre 13 g
Protein 7,6 g
Salt 0,03 g.
Prøv fx kokosmelet i kokostoppe.
Kokostoppe:
1 stort æg
100 g kokosmel
80 g sukker
25 g marcipan
100 g mørk chokolade.
Sådan gør du:
Riv marcipanen på et rivejern og rør det sammen med æg kokosmel og sukker.
Saml massen og del den i 10 stykker.
Form toppene og sæt dem på en bageplade med bagepapir og ret evt. toppene til.
Bages ved 175 grader C varmluft i 10-12 minutter.
Lade dem afkøle og dyp dem i tempereret chokolade.