Sunde sandwich boller - Bagværk - Opskrifter


Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom rugmelssurdejen op i en skål sammen med 100 gram rugmel og 1 dl vand. Dette røres godt sammen, og der tages 1,5 dl surdej fra til næste gang man skal bage.

Derefter kommes resten af ingredienserne og det hele røres/æltes i 10 minutter, til dejen har en passende konsistens. Hvis det er nødvendigt kan man spæde med lidt vand. Man lader dejen stå og hæve til dobbelt størrelse. Hvis den står lidt lunt så er det ca. 1 – 1,5 time.

Herefter kommes dejen ud på bordet og æltes lidt til et langt brødformet brød. Så deler man dejen i 16 stykker, som lægges på bageplader med 4 stykker på hver.

Dejen trykkes flad så den får sandwich størrelse. Man kan pensle dem med lidt vand og komme krydderier på toppen. Her kan man bruge oregano, basilikum eller timian. Nu efterhæver de i en 0,5 time, hvorefter de bages ved 220° C midt i ovnen i ca. 16 minutter.